Sluiten

Toast met hummus, harissa wortels & granaatappel

Lunch tip: zuurdesemtoast met hummus, pittige geroosterde wortels met harissa, gekarameliseerde uitjes en frisse granaatappelpitjes. Harissa is een peperpasta op basis van hete rode pepers, knoflook en komijn, die in heel Noord-Afrika wordt gegeten.

  1. Toast met hummus, harissa wortels & granaatappel
  2. Toast met hummus, harissa wortels & granaatappel
  1.  
  2.  

Ingrediënten:

  • 3 sneetjes zuurdesembrood
  • 1 el olijfolie
  • kant-en-klare hummus van bijvoorbeeld Florentin
  • 2 wortels
  • 1 klein uitje
  • 1 el harissa van bijvoorbeeld Yakso
  • peper & zout naar smaak
  • bosje verse peterselie
  • 1 el granaatappelpitjes

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de wortels door vieren over de lengte zodat ze snel garen én op een sneetje brood passen.
  2. Besprenkel de wortels met harissa, peper, zout en olijfolie. Mix het geheel goed zodat alles bedekt is en verdeel over de bakplaat. Rooster ca. 20 minuutjes in de oven.
  3. Snij de ui in ringen en fruit in een pan met wat olie de uienringen. De kunst is rustig laten fruiten op laag vuur. Zet apart.
  4. Haal de wortels uit de oven.
  5. Rooster je toast met wat olijfolie (eventueel wat knoflook) in een pan of oven voor paar minuutjes. Besmeer toast met hummus, verdeel de wortels, uitjes en besprenkel met verse peterselie en granaatappelpitjes. Bon apetit!

Porties

3 boterhammen

Bereidingstijd

20 minuten oventijd

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen