Sluiten

Geroosterde wilde wortelen

Makkelijk en eenvoudig bijgerecht. Probeer ze ook eens in een de hutspot. Leg er dan uien en pastinaak bij en rooster die ook mee.

  1. Geroosterde wilde wortelen

Ingrediënten

  • 250 g wilde wortels
  • 1 el olijfolie
  • 1 el witte balsamicoazijn
  • 1 tl 4-seizoenen peperkorrels
  • 1 tl grof zeezout
  • 4 takjes verse rozemarijn

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 C. 
  2. Was de wortels en snijd ze in de lengte doormidden of grote exemplaren in 4 parten. Leg ze in een schaal en besprenkel ze met de olie en de azijn. Meng even goed door elkaar. 
  3. Leg een bakpapier op een bakplaat en verdeel de wortels erover. Strooi er de peperkorrels en het zout over. Leg hier en daar een takje rozemarijn tussen de wortels. 
  4. Rooster de wortels ongeveer 40 minuten, hussel ze halverwege even om zodat ze gelijkmatig gaar worden.

Een lekker en eenvoudig bijgerecht. Probeer ze eens in de hutspot of eet er een lekker vispannetje bij.

Porties

2 porties

Bereidingstijd

40 minuten oventijd

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

50 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen