Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Knolselderijsoep met kastanjes

Geniet van deze romige soep van knolselderij en pastinaak uit het seizoen en crème fraîche. Extra lekker met stukjes hazelnoot en pompoenbrood.

  1. Knolselderijsoep met kastanjes

Ingrediënten

  • 1/2 el ghee of boter of olie
  • 1/2 ui, klein gesneden
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 125 g knolselderij, geschild en in blokjes
  • 1/2 pastinaak, ook geschild en in blokjes
  • 1/2 pakje kastanjes (zijn al gekookt en gepeld) en in kleine stukjes gesneden of gebruik verse kastanjes, dan heb je ongeveer 200 g nodig
  • 50 ml witte wijn
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1/2 l bouillon (zelf getrokken of van de Kleinste Soepfabriek of van 1 bouillontablet)
  • 60 ml (plantaardige) room
  • 1/2 bosje peterselie of andere lekkere groene kruiden.
  • 50 ml olijfolie
  • 15 g geroosterde hazelnoten in stukjes gehakt

Porties

4 porties

Bereidingstijd

40 minuten

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

1 uur

Ingrediënten

  1. Verhit het bakvet in een soeppan en voeg er de groente aan toe, de tijm en het laurierblad. Bak een tijdje al omscheppend tot alles een beetje kleurt. Voeg de knoflook toe en bak nog even mee.
  2.  Blus af met witte wijn en bouillon.Laat alles nog een half uur trekken, haal de laurier eruit en pureer de soep met een staafmixer of in een roerzeef. Als je het lekker vindt kan je de soep ook wat grover laten. Zet nog even op een zacht vuur, maar laat het niet meer koken. 
  3. Roer er 100 ml room, crème fraîche of plantaardige room door. Houd eventueel een beetje achter om nog te garneren.
  4. Pureer de peterselie met de olie en doe in een kannetje.
  5. Hak de hazelnoten iets fijner.
  6. Schep de romige soep in mooie kommen en giet of drup er wat van de olie in.
  7.  Strooi de hazelnoten erover. Schep er eventueel ook een lepeltje room bij en maal er wat verse zwarte peper over. Lekker met (pompoen)brood. 

Porties

4 porties

Bereidingstijd

40 minuten

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

1 uur

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen