Sluiten

Rode bietenburgers

  1. Rode bietenburgers

150 g rode bieten 

1/2 potje gekookte kikkererwten of linzen 

1 ui, gesnipperd 

1 teen knoflook, geperst

2 el sesampasta of gemengde notenpasta 

1 el azijn

1 el (boekweit)meel 

1/2 tl gemalen komijn 

peper en zout 

evt een handje havervlokken

een scheutje olie om in te bakken

Kook de bieten beetgaar, verwijder de schil en rasp ze grof. Fruit ui en knoflook in olie. Pureer de kikkererwten of linzen. Meng in een kom de afgekoelde rode bieten met overige ingrediënten en vorm er platte koeken van. Bak de koeken aan beide kanten in olie. Serveer deze mooie rode burgers met gemengde rijst en een salade.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen