Les Trois Fleurs is een elegante wijnreeks van Joseph Castan, genoemd naar drie vrouwen die een speciale plaats in de familie innemen: Émilie, Lilou en Zoé.
Het Siciliaanse wijnhuis Luna Gaia levert drie nieuwe biodynamische wijnen: Maganza Zibibbo, Logistilla Nerello Mascalese en Chiaramontesi Nero d’Avola.
Wij zijn heel blij dat we kunnen bijdragen aan LOADS Collection van Claudy Jongstra en haar zoon Jesk Jongstra. De wereldwijd eerste textielcollectie met Demeterkeurmerk bestaat uit kleding en interieurtextiel van 100% traceerbare en biologisch afbreekbare, natuurlijke vezels en plantaardige kleuren.
‘t Paradijs is bepaald geen gewone boerderij, met slechts koeien of een monocultuur aan teelten. Dit is een gemengde bio-boerderij waar kinderen, mensen met psychische en psychiatrische klachten, autisme, burn-out, ADHD en dementerenden samen een plek vinden.
Inspirerend, kleurrijk en lekker zijn eigenlijk allemaal understatements als beschrijving van Mixblik, hét Rotterdamse bedrijf dat door twee vrouwen wordt gerund.
“Ik vond de Trixie niet zo lekker”, “Ik vond de Trixie juist wel lekker!”, “De Goldiana krijgt van mij een 8 voor zuur en een 1 voor zoet.” Zo klonk het tijdens de nabespreking van de proeverij van zaadvaste tomaten op Warmonderhof.
Odin is drie bijzonder lekkere, biodynamische wijnen rijker. Wit, rood en rosé van Domaine Ortola. Een bijzonder wijnhuis in het zuiden van Frankrijk. Lees hier meer over hun verhaal en hun wijnen.
Vorige week hadden we een prachtige oogst van gele kamille en wede op onze biodynamische Odin-boerderij De Beersche Hoeve. Leden van onze coöperatie en medewerkers van Claudy Jongstra en de boerderij hielpen mee en hadden samen een mooie dag. De wede werd direct verwerkt, waarna er verschillende stoffen direct in gedompeld werden.
Het is zomer en de zon schijnt! Je geniet van het weer in Nederland of gaat misschien wel binnenkort op vakantie. Op deze zonovergoten dagen horen een goede zonnebrand, een nieuwe kleur op je nagels en een gladde, zachte huid er voor veel mensen bij.
In het zonnige zuiden van de Griekse Peloponnesos zit Epikouros gevestigd, een producent van biologische en biodynamische olijven en olijfolie die inmiddels bekendstaat als één van de beste in Europa.
Hoe gaan de honingbijen om met dit warme, broeierige weer? Imker Jos vertelt. “Hoewel ze afgelopen tijd nog druk bezig waren met zwermen, is het de afgelopen dagen eigenlijk te warm om er op uit te gaan. Ze houden zich liever rustig, zou je denken. Maar schijn bedriegt. De bezige bijen zijn momenteel vooral druk bezig met verkoeling zoeken en creëren.”
Sinds 1984 zetten Sleipnir-ondernemers concrete stappen op weg naar een economie die recht doet aan mens en aarde. Die kring van ondernemers is de afgelopen jaren sterk gegroeid en de belangstelling voor de 'Sleipnir-werkwijze' neemt toe. Er is nu een krant beschikbaar die veel informatie biedt over praktijk en achterliggende idealen van Sleipnir.
Eten is niet alleen iets dat we in onze mond stoppen en dat ons lichaam voedt, maar dat ook symbool staat voor momenten van samenzijn en verbinding.
Maak kennis met de kleurrijke dames van Mixblik, ontdek hoe boerderij 't Paradijs een plek is voor iedereen, en laat je inspireren door Odin-medewerkers die vertellen over de keuken van hun land van herkomst. Leer bovendien hoe je je huid veilig kunt verzorgen in de zomer.
Sta je soms twijfelend voor het schap en grijp je dan maar naar dezelfde vertrouwde items? Misschien is het tijd om eens iets nieuws te proberen?
Je winkelmand is leeg.