Terwijl het weer wat kouder tijdens de herfst, zijn er ook andere seizoensgroenten en -smaken om in de keuken mee aan de slag te gaan. We geven je wat inspiratie voor herfstrecepten!
De korter wordende dagen nodigen uit om koekjes te bakken! Deze kruidige koekjes zijn niet te moeilijk, dus ook leuk voor jonge bakkertjes! Wij maken ze met gemberpoeder, maar je kunt er ook je eigen draai aan geven en bijvoorbeeld koekkruiden of kaneel toevoegen.
Een heerlijke vegetarische stamppot in herfst! Met knapperig gebakken rooktofu en je zelfgemaakte piccalilly. Wij gebruikten de Hokkaido pompoen, maar je kunt ook kiezen voor de boterzachte flespompoen. Wil je er een vegan stamppot van maken? Gebruik dan margarine en havermelk in plaats van boter en melk.
Heb je appels geplukt? Maak dan deze omgekeerde appeltaart met noten! Lekker fris en vol van smaak. En, weer eens een andere appeltaart dan de gebruikelijke! Tevens is de taart minder moeilijk om te maken dan je denkt, maar keer de taart pas om als hij echt helemaal is afgekoeld.
Hou je je appeltaart liever vegan? Dat kan natuurlijk ook! In dit recept voor vegan appeltaart gebruiken we geen ei. In plaats daarvan kiezen we aquafaba, het vocht uit een blikje kikkererwten. Vergeet dus niet om de volgende keer dat je een blikje kikkererwten opentrekt voor een lekkere curry, het vocht te bewaren voor deze vegan appeltaart!
Niets zo lekker na een lange herfstwandeling als een warme kop chocolademelk! Je kunt het natuurlijk maken met echte chocolade, maar je kunt er ook heel goed cacaopoeder voor gebruiken. Zo heb je in 10 minuten een dampende beker chocolademelk voor je neus!