Sluiten

Vegan appeltaart

Appeltaart zonder ei? Natuurlijk kan dat! Deze vegan appeltaart gemaakt met aquafaba smaakt absoluut naar meer!

  1. vegan appeltaart recept

Ingrediënten voor het deeg

  • 150 g sojamargarine
  • 100 g bruine suiker
  • 200 g zelfrijzend bakmeel 
  • 20 g aquafaba* 
  • 1 tl kaneel 

* Vloeistof van het koken van peulvruchten, zoals vloeistof in blikje kikkererwten.

Ingrediënten voor de vulling

  • 200 g goudrenet
  • 25 g bruine suiker
  • 15 g krenten
  • 15 g rozijnen
  • 1 tl kaneel

Bereiding

  1. Kneed het meel, margarine, kaneel, aquafaba en suiker tot een samenhangend deeg. Laat het deeg in een afgedekte kom ongeveer een half uur in de koelkast staan. 
  2. Verwarm de oven voor op 140 ºC. Vet een bakblik in en bekleed deze met een deel van het het deeg. Snijd overgebleven deeg in repen van 1 cm breed. 
  3. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in schijfjes. Mix de appels met krenten, rozijnen en kaneel. Vul de vorm met de appelmix. Bekleed met de repen deeg. 
  4. Bak het appeltaartje in 45 minuten goudkleurig. Serveer in smalle punten.

Het recept is van de chefs van restaurant Spirit in Amsterdam waar ze gerechten koken die ze elke dag eigenhandig hebben klaargemaakt met respect voor mens, dier, milieu en economie. Dat betekent: 100% biologisch en 100% vegetarisch. Goed eten maken smaakt nu eenmaal beter.

Porties

ca 8 punten

Bereidingstijd

1 uur en 15 minuten wachttijd

Voorbereidingstijd

25 minuten

Totale tijd

1 uur en 40 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen