Basisrecept warme chocolademelk

Niets zo lekker na een lange herfstwandeling als een warme kop chocolademelk! Je kunt het natuurlijk maken met echte chocolade, maar je kunt er ook heel goed cacaopoeder voor gebruiken. Zo heb je in 10 minuten een dampende beker chocolademelk voor je neus!

  1. Basisrecept warme chocolademelk

Ingrediënten

  • 1 grote el cacaopoeder
  • 2 tl suiker
  • 200 ml (plantaardige) melk

Porties

1 portie

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

10 minuten

Bereiding

  1. Meng in een beker de cacaopoeder, suiker en een klein scheutje melk tot een papje.
  2. Voeg de rest van de melk toe aan een steelpan en breng aan de kook.
  3. Zodra de melk kookt zet je het vuur laag en voeg je al roerend het papje toe.
  4. Laat nog even doorkoken en giet daarna in een mok.

Tip: je kunt een melkopschuimer gebruiken voor een lekker schuimlaagje of maak af met marshmallows, slagroom of kaneel.

Porties

1 portie

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

10 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen