Sluiten

Boekweitpannenkoek met appel

Naast superlekker, zijn pannenkoeken gemaakt met boekweitmeel ook geschikt voor iedereen die voor glutenvrij kiest. Boekweit is namelijk geen graan en bevat daardoor geen gluten. Serveer er warme appel met kaneel bij. Succes gegarandeerd!

  1. Boekweitpannenkoek met appel

Ingrediënten

  • 200 g boekweitmeel 
  • 400 ml (plantaardige) melk
  • 1 ei
  • 1 snufje zout
  • 2 appels
  • 1 el kaneel
  • 50 g rozijnen
  • zonnebloemolie

Bereiding

  1. Doe het boekweitmeel en zout in een grote kom. 
  2. Giet beetje bij beetje de melk erbij en roer het geheel met een garde door. Voeg 3 el zonnebloemolie toe en mix er doorheen. Voeg eventueel nog wat extra melk toe als het nog wat te dik is. 
  3. Voeg het ei toe en mix deze er goed doorheen. 
  4. Snij de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snij er kleine partjes van. 
  5. Mix de appel met het kaneel. 
  6. Verhit 3 el zonnebloemolie in een pan en bak de appel partjes ongeveer 4 minuten aan beide kanten. Voeg de laatste minuut ook de rozijnen toe en bak mee. 
  7. Verhit in een andere pan een klein beetje zonnebloemolie. Voeg wat pannenkoekenbeslag toe en maak een mooie ronde vorm. 
  8. Bak elke pannenkoek ongeveer 3 minuten en draai om. Bak ook de andere kant zo’n 3 minuten. Serveer de boekweitpannenkoeken met de warme appeltjes en rozijnen.

Porties

8 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen