Sluiten

Vlierpannenkoeken met aardbeien

  1. Vlierpannenkoeken met aardbeien

200 g aardbeien

1/8 liter slagroom

oerzoet of suiker naar smaak

voor 6 dikkere pannenkoeken

100 g gebuild meel

100 g volkoren meel

2 eieren

1/2 liter volle melk

2 trossen vlierbloesem (Sambucus nigra)

een snufje zeezout

olijfolie


  1. Slagroom met oerzoet stijf kloppen.
  2.  Aardbeien alleen wassen indien nodig en pas daarna de kroontjes verwijderen. 
  3. Meel en zout mengen.
  4.  Eieren los kloppen en door het meel mengen. Beetje bij beetje de melk door het beslag roeren. 
  5. Bloemetjes boven het beslag van de tros los knippen en door het beslag roeren.
  6.  Pan verwarmen op een middelhoog vuur. Bak de pannenkoeken in olie en serveer ze met aardbeien en slagroom.
  7. Tip: Meng in juni, aan het begin van het aardbeienseizoen, de aardbeien met rabarbermoes en honing.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen