Sluiten

Verveinepeertjes in chocoladecake

Peer en chocolade: een goddelijke combinatie. Een plaatje om te zien ook nog, deze rijke chocoladetaart met in verveine gestoofde peren.

  1. Verveinepeertjes in chocoladecake

Ingrediënten

  • 4 of 6 Gieser Wildeman stoofperen (hangt af van de grootte)
  • 5 builtjes verveine thee 
  • 50 ml vlierbloesemsiroop of 50 g suiker
  • 1/2 citroen
  • 200 g pure chocolade
  • 200 g boter
  • 200 g suiker
  • 4 eieren, gesplitst
  • 2 el bloem


Easy peasy vanillesaus

  • 200 ml vanillevla
  • 2 el amaretto of rum
  • 100 ml opgeklopte slagroom. 

Benodigdheden

  • ingevette taartvorm 24 cm doorsnede
  • pannetje 
  • weegschaal
  • mixer of garde
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Schil en stoof de peertjes in 1/2 liter water met siroop of de suiker, de halve citroen (gewoon erbij kieperen) en de verveine in zo’n drie kwartier gaar. Haal ze uit de pan en laat het vocht wat inkoken.
  3. Smelt de chocolade met de boter in een pan op laag vuur. 
  4. Klop de dooiers met 100 g suiker tot een romige massa. 
  5. Haal de chocoladeboter van het vuur en meng voorzichtig met het dooiermengsel. 
  6. Klop de eiwitten met de rest van de suiker stijf. 
  7. Schep, samen met de lepels bloem, door het beslag en in de ingevette bakvorm. 
  8. Zet de peertjes erin. Bak in ongeveer 30 minuten gaar.
  9. Verwarm voor de saus de vanillevla met de drank en meng met de slagroom
  10. Bestrooi 4 mooie bordjes met cacaopoeder, leg een stuk taart erop en serveer met de warme vanillesaus.
  11. Bestrooi eventueel met wat poedersuiker, voor het winterse effect. 

Porties

8

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

1 uur en 15 minuten

Totale tijd

1 uur en 45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen