Sluiten

Pompoen chocolade souffle

Een donker, romige souffle met herfstsmaken. Lekker met een bolletje kaneelijs als afsluiter van een herfstdineetje.

  1. Pompoen chocolade souffle

75 g pure chocolade

125 ml melk

25 g bloem

25 g boter

2 eieren

125 g pompoen (vruchtvlees)

1/2 el honing

50 g suiker

35 ml slagroom

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pompoen en snijd deze in gelijke stukken. Kook deze tot het vruchtvlees zacht is. Verhit ondertussen de melk au-bain-marie en voeg hier de boter en chocolade aan toe. Mix het vruchtvlees van de pompoen in een keukenmachine tot een gladde massa en voeg deze met de honing bij het chocolademengsel. Klop de eidooiers met 50 g van de suiker en de bloem los en kook dit kort mee met het chocolademengsel. Laat het geheel afkoelen. Klop de eiwitten los met 25 g suiker tot er witte pieken vormen. Meng de room door het afgekoelde chocolademengsel en meng (zo kort mogelijk) het eiwit erdoorheen. Vet de vormpjes in met boter en een laagje suiker, vul de vormpjes tot de rand af en zet ze 15-18 minuten in de oven of tot ze ongeveer 2 cm boven de rand uitkomen.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen