Sluiten

Gebakken ontbijtkoek met ijs en peer

Een eenvoudig maar indrukwekkend nagerechtje voor na een vriendendinertje bijv. waarin je oud geworden ontbijtkoek kunt gebruiken, dus lekker no waste: daar houden wij van! 

Met in witte wijn gestoofde peertjes en vanilleijs een echt smaakbommetje. 

  1. Gebakken ontbijtkoek met ijs en peer

Ingrediënten:

  • 12 plakjes ontbijtkoek
  • vanille ijs 
  • 4 kleine stoofperen
  • 1 fles mousserende witte wijn (prosecco bijv)
  • 1 tl fijngehakte gember of gemberpoeder
  • 1 vanillestokje
  • poedersuiker
  • boter en evt munt ter garnering.
  1. Schil de peren en pocheer ze 30-40 min in de wijn met het vanillestokje en de gember. Laat afkoelen. 
  2. Bak de plakjes koek krokant in boter en laat hard worden op keukenpapier.
  3. Serveer ze met het vanille-ijs en de in blokjes gesneden peer. 
  4. Lepel er de ingekookte wijn rond en versier met poedersuiker en evt een takje munt.

Porties

4

Bereidingstijd

40 min

Voorbereidingstijd

10 min.

Totale tijd

50 min

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen