Sluiten

Gratin Dauphinois

  1. Gratin Dauphinois

300 g vastkokende aardappels

1,5 dl (slag)room of soja of rijst cuisine

50 g boter

2 teentjes knoflook geperst

peper en zout

Schil de aardappels en snijd ze in 3 mm dunne plakjes. Leg de plakjes dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal die met de geperste knoflook is ingesmeerd. Strooi op de laag aardappelschijfjes wat peper en zout en leg zo meerdere laagjes op elkaar tot de aardappelschijfjes op zijn. Giet tenslotte de room erover zodat de schijfjes net niet onderstaan. Meng eventueel wat melk door de room. Verdeel de boter in klontjes over de schaal en zet de schaal ongeveer een uur in een voorverwarmde oven op 175°C. Serveer met gestoofde groente en een frisse salade met nootjes of kaas.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen