Echt een verwarmende stamppot door de gemberwortel en toch fris door de appel. Net wat je nodig hebt in de winter. Strooi er tot slot de rokerige tofu over.
Ingrediënten
800 g pompoen of aardappels
500 g kruidenzuurkool
1 ui
1 appel
1 vingerkootje gemberwortel of 1-2 el vloeibare gember (van Northern Greens)
scheutje olie of lepeltje boter
200 g gerookte tofu, in blokjes
50 g amandelen
mosterd naar smaak
Benodigdheden
ovenschaal
eetlepel
schilmes
pan
stamper
Porties
4 tot 6 personen
Bereidingstijd
10 minuten
Voorbereidingstijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 ℃.
Kook de zuurkool in 15 minuten zacht. Giet af en laat uitdampen.
Maak de pompoen of aardappelen schoon en snij in stukken. Rasp de gember fijn en kook samen met de pompoen/aardappelen ongeveer 20 minuten tot het gaar is. Giet af en laat goed uitdampen. Schep er een lepel boter door of giet er een straaltje (knoflook)olie over en stamp tot puree.
Roer en stamp de zuurkool erdoor. Voeg peper en zout toe naar smaak.
Vet een ovenschaal in en schep de stamppot erin.
Snij de appel in dunne partjes en de ui in halve ringen. Bak beide in wat olie of boter heel licht aan.
Schep dit op de stamppot en zet in de oven. Laat ongeveer 10 minuten in de oven staan, tot de bovenkant iets goudbruin is geworden.
Bak ondertussen de tofu knapperig in olie en rooster de amandelen in een koekenpan. Strooi beide over de schotel wanneer deze uit de oven komt.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.