Sluiten

Plantaardige crema catalana

Vegan crema catalana of crème brûlée, net zo lekker als het origineel door zijdentofu te gebruiken en natuurlijk echte vanille. De romige vla wordt afgedekt met een knapperig laagje gebrande suiker.

  1. vegancremacatalana

Ingrediënten 

  • 1/2 bakje (200 g) zijdentofu
  • 25 g suiker 
  • 50 ml plantaardige melk
  • 1 kaneelstokje
  • 1 heel klein stukje kurkumawortel of een snufje kurkumapoeder
  • geraspte schil van 1/2 sinaasappel
  • 1 tl vanillepoeder of de zaadjes van 1 vanillestokje
  • 1 anijsster
  • 2 tl rietsuiker gemengd met kaneel

Benodigdheden

  • Keukenbrandertje (creme bruleebrander)
  • 4 ovenvaste ondiepe schaaltjes van 12 cm doorsnede 

Bereiding

  1. Laat het kaneelstokje, de kurkuma en steranijs met de sinaasappelschil en vanillezaadjes 20 min. trekken in de melk op een warmhoudplaatje of een laag pitje. Zeef de melk en schenk weer terug in de pan.
  2. Maak een papje van 2 el maïzena met wat water.
  3. Breng de melk aan de kook en bind het met de maizena.
  4. Schep de zijdentofu in een kom en klop even los. Mix er de suiker door. Meng daarna met het melkpapje.
  5.  Klop allles even stevig door tot alle klontjes verdwenen zijn en je een mooie gele vla hebt. 
  6. Proef eventueel even of er wat suiker bij moet. 
  7. Schep in schaaltjes en zet in de koelkast voor tenminste 1 uur. 
  8. Strooi de kaneelsuiker over de vla in een gelijkmatig dun laagje en brand met een crème brûlée-brandertje de suiker bruin of zet even onder een heel hete grill. 
  9. Serveer met een klein lepeltje en eventueel nog wat fruit.

Porties

4

Bereidingstijd

wachttijd 1 uur

Voorbereidingstijd

25 min

Totale tijd

1 uur en 25 min

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen