Sluiten

Vegan perentaart

Een luchtige en smeuïge taart zonder ei? Dat kan zeker! In een mum van tijd zet je deze taart met peren en volkorenmeel op tafel. Wedden dat ie zo op is?

  1. Vegan perentaart

Ingrediënten

  • 250 g volkorenmeel
  • 21 g bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 2 tl gemalen kardamom
  • 2 rijpe peren
  • zest en sap van 1 citroen
  • 150 ml havermelk
  • 100 ml zonnebloemolie + extra voor invetten
  • 100 g bietensuiker

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ̊C.
  2. Gebruik een springvorm van 24 cm doorsnee in met een beetje zonnebloemolie.
  3. Rasp de citroen en zet deze zest even apart. Pers de citroen uit.
  4. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snij in smalle repen. Besprenkel met het citroensap.
  5. Meng de droge ingrediënten in een kom. Meng ook het citroenzest hier doorheen.
  6. Klop de havermelk en de zonnebloemolie goed door elkaar. Gebruik eventueel een mixer.
  7. Voeg beide mengsels samen en meng door elkaar. Het is een vrij dik en compact beslag.
  8. Verdeel het beslag over de bodem van de springvorm.
  9. Druk de reepjes peer in een mooi rondje in het beslag.
  10. Zet de taart 45 minuten in de oven totdat deze goudbruin en gaar is.
  11. Laat even afkoelen en smullen maar!

Porties

8 porties

Bereidingstijd

45 minuten

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

1 uur

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen