Sluiten

Vegan avocado chocomousse

Chocolademousse kun je ook maken zonder room of ei. Het zoetmiddel kun je naar smaak toevoegen. Dit is ook een lekker en gezond ontbijtje. Je kunt er dan ook wat cruesli overstrooien. Vers fruit is ook een mooie toevoeging.

  1. vegan avocado chocolade mousse

Ingrediënten


Benodigdheden

  • 4 glaasjes 
  • (staaf)mixer

Bereiding

  1. Snijd de baby-avocado’s* doormidden, ontpit ze en haal het vruchtvlees uit de schil. 
  2. Pel de banaan en breek in stukjes.
  3. Doe in een mengkom met de rest van de ingrediënten, behalve de munt en pureer heel goed tot een romige mousse.
  4. Schep de mousse in mooie glaasjes of kommetjes. 
  5. Zet even in de koelkast om wat op te stijven.
  6. Versier met een blaadje munt en wat cacaonibs of fijngehakte nootjes.

Tip: Ook mooi en lekker met bessen of bramen.


* Door hun kleine formaat konden de kleine avocado's niet direct aan de consument worden verkocht. Alleen aan de industrie. Zonde vonden wij, dus wij zijn ze per 6 st gaan verkopen. Een bron van inspiratie voor anderen, omdat je ze inmiddels op meer plekken ziet. Kijk, dat vinden wij nou winst. 



Porties

4 porties

Bereidingstijd

wachttijd koelkast 1 uur

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

1 uur en 15 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen