Sluiten

Bietenpannenkoekjes met gemarineerd citrusfruit

Wat een feestelijk ontbijtje! In anijs en honing gemarineerd citrusfruit met roze pannenkoekjes. Een zonnige start van de dag, maar ook als tussendoortje of lunch een goed idee!

  1. bietenpannenkoekjes

Ingrediënten voor de pannenkoekjes

  • 150 g rode biet 
  • 150 g volkorenmeel
  • 3 tl bakpoeder
  • 3 eieren
  • 1 el kaneel
  • 1 el ahornsiroop
  • snufje zout
  • wat gehakte pistachenootjes en muntblaadjes om te garneren

Ingrediënten voor de garnering

  • verschillende soorten citrusfruit zoals bloedsinaasappel, grapefruit of mandarijn
  • sap van 2 sinaasappels
  • 1 el honing
  • 1 steranijs

Benodigdheden

  • mengkom
  • mixer of garde
  • koekenpan
  • scherp mesje

Bereiding

  1. Schil de citrusvruchten dik en snijd er schijven van. Leg naast elkaar op een bordje.
  2. Verhit het sinaasappelsap met de honing en de steranijs. Laat even inkoken en daarna afkoelen. Schenk over het citrusfruit en zet een half uurtje weg. 
  3. Maak een beslag van de gepureerde rode biet met de rest van de ingrediënten. 
  4. Verhit kokosolie in een koekenpan en bak snel 12 kleine pannenkoekjes van het beslag. Door ze vlug om te draaien, blijft de rode kleur beter zichtbaar.
  5. Houd warm tussen twee borden. 
  6. Leg ze op bordjes bestrooi met pistachenootjes en evt. nog wat poedersuiker.

Tip: Besmeer de pannenkoekjes met een laagje hazelnoot-chocopasta en giet er een straaltje ahornsiroop over.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen