Sluiten

Pompoenpoffertjes

Natuurlijk is pompoensoep erg lekker, maar met pompoen kan meer; wat te denken van een heerlijk dessert, of als woensdagmiddag vermaak met de kids? Deze poffertjes, heerlijk kruidig met gember en rozijntjes zijn een traktatie op zich!

  1. Pompoenpoffertjes

Ingrediënten

  • 1 kg pompoen 
  • 100 g rozijntjes
  • 1 cm verse gemberwortel
  • 1 bakje kiemen
  • 4 eieren
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 vanillestokje
  • 100 g suiker of honing
  • 1 el kaneelpoeder
  • 1 bakje rettich kiemen
  • 100 g boter

Benodigdheden

evt. een keukenmachine

evt. een poffertjespan

Bereiding

1.     Snijd de pompoen in stukken, ontdoe ze van de zaadlijst, de schil mag blijven zitten.  

2.     Kook de pompoenstukjes in ruim water gaar in ca. 10-12 minuten, afgieten en droog stomen.

3.     Laat ze afkoelen en maal ze fijn in de keukenmachine.

4.     Voeg de eieren, de suiker en het zelfrijzend bakmeel toe en meng ze verder.

5.     Haal de vanille uit het stokje, snijd de gember ragfijn en voeg deze ook toe.

6.     Meng de rozijntjes en de kiemen door het inmiddels verkregen beslag en voeg de kaneel erbij.

7.     Verhit een koekenpan of een poffertjes pan en voeg wat boter toe.

8.     Maak een proef bakje door een lepel beslag er in te scheppen; het moet een stevig poffertje worden.

9.     Bak alle poffertjes en dien ze op met bijvoorbeeld gele room en de kiemen.


Een recept van kok Eric van Veluwen.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

25 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

35 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen