Sluiten

Pompoenpannenkoek met noten en ahornsiroop

Pompoenpannenkoekjes om samen met de kinderen te maken en op te eten. Als hoofdmaaltijd of als ontbijtje op zondag. Vooral in de donkere maanden een feestje.

  1. Pompoenpannenkoek met noten en ahornsiroop

voor 10 stuks

250 g pompoen, ongeschild en in kleine stukjes

500 ml. melk + 3 el

250 g bloem

2 eieren

1 tl kaneel

snuf zout

ahornsiroop

handvol pecannoten


  1. Kook de pompoen vijf tot tien minuten tot de blokjes zacht zijn. Pureer ze samen met de halve liter melk. 
  2. Voeg dan de eieren toe en roer alles door elkaar. 
  3. Mix de bloem er samen met de kaneel en het zout door totdat je een homogeen beslag heb. Verhit een scheut olie in een koekenpan. 
  4. Giet een soeplepel beslag in de pan. Draai de pannenkoek om wanneer het beslag gestold is en bak nog een minuutje door. Ga zo door tot het beslag op is. 
  5. Rooster de noten nog kort en garneer de stapel pannenkoeken met de ahornsiroop en de noten.
  6. Tip: de pompoenpannenkoeken smaken ook heel goed in combinatie met meegebakken stukjes appel.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen