Sluiten

Kaasfondue (ook voor kinderen)

Lekker fonduen met de feestdagen. Een leuke manier om kinderen wat meer groenten te laten eten, naast alle zoetigheid in de decembermaand en altijd supergezellig!

  1. Kaasfondue (ook voor kinderen)

Ingrediënten 

  • 200 g Allgauer bergkaas
  • 600 g jong belegen kaas
  • 2 el groentebouillon Het Blauwe Huis
  • 100 ml Odin appelsap
  • 2 el arrowroot
  • 500 g krieltjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 broccoli
  • 1 wortel
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 250 g cherry roma tomaten
  • Pain de Camusette L’Angelus afbakbroodjes

Benodigdheden

  • rasp
  • kaasfondue-pan

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snij de rode en gele paprika in reepjes en zet apart.
  3. Schil de wortel, snij in kleine reepjes en zet apart.
  4. Was de tomaten en leg ze in een schaaltje.
  5. Rasp beide soorten kaas en zet apart.
  6. Leg de krieltjes in een ovenschaal en bedek ze met olijfolie. Bak ze in 20 min goudbruin in de oven. Bak tegelijk het brood in 12 min goudbruin.
  7. Kook 350 ml water, voeg de groentebouillon toe en voeg al roerende alle kaas toe tot alles gesmolten is. Voeg 75 ml appelsap toe en roer goed door.
  8. Maak een papje van arrowroot en 25 ml appelsap. Voeg toe aan de gesmolten kaas. Kook nog even door tot een mooie gladde massa.
  9. Snij de broccoli in grove stukken en kook in 3 min beetgaar. Zet apart.
  10. Haal het brood uit de oven en snij in stukken.
  11. Haal de krieltjes uit de oven en doe ze in een schaaltje.
  12. Serveer elk ingrediënt in een schaaltje en zet op tafel.
  13. Giet de gesmolten kaas over in een warme kaasfondue-pan. 

Porties

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen