Sluiten

Kaasfondue klassiek

Biologische kaas, beetje knof, wat bindmiddel en een goeie witte wijn, dat is alles wat je nodig hebt voor een simpele golden oldy: Kaasfondue! 

  1. Kaasfondue klassiek

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 450 g gruyère
  • 350 g emmentaler 
  • 250 ml droge witte wijn
  • 1 el maizena
  • peper en nootmuskaat naar smaak

Benodigdheden

  • fonduepan of ovenvast schaaltje

Bereiding

  1. Wrijf een middelgrote, zware pan in met de knoflook.
  2. Giet al roerend de wijn in de pan en breng op een middelhoog vuur tegen de kook aan. 
  3. Draai het vuur laag en voeg al roerend geleidelijk de kaas toe.
  4. Roer tot de kaas net gesmolten is. De kaas moet heel langzaam smelten-ca. 5 minuten in totaal- omdat hij anders draderig en taai wordt. 
  5. Voeg een maizenapapje van de maizena met wat water toe, wat gemalen witte peper en de nootmuskaat tot en laat nog 2 minuten sudderen. 
  6. De fondue mag niet aan de kook komen. De fondue moet nu dik genoeg zijn om aan het brood te blijven hangen; aan tafel wordt hij dikker. 
  7. Giet de kaasfondue in een voorverwarmde fonduepan of schaal en serveer met vers brood en een groene salade.

Porties

6

Bereidingstijd

10

Voorbereidingstijd

10 min

Totale tijd

20 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen