Sluiten

Kaasfondue met spinazie, blauwe kaas en artisjok

Verschillende biologische kazen, spinazie, artisjok en witte wijn. Een goddelijke combinatie om lekker groente en brood in te dopen. Lekker wijntje erbij en de open haard aan... Genieten! 

  1. Kaasfondue met spinazie, blauwe kaas en artisjok

Ingrediënten

  • 150 ml witte wijn
  • 75 ml bouillon
  • 250 g spinazie (goed gewassen), fijngehakt of 1 pak diepvriesspinazie
  • 100 g artisjokhartjes, fijngesneden
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 150 g gruyère
  • 150 g emmentaler
  • 100 g blauwschimmel
  • 100 g belegen kaas
  • 2 el bloem

Benodigdheden

  • Fonduepan of ovenvaste schaal

Bereiding

  1. Rasp de kazen en doe ze in een mengkom. 
  2. Bestrooi met de bloem en meng goed door elkaar.
  3. Verwarm in een pan met een dikke bodem, de wijn en de bouillon tot bijna kokend. Voeg de spinazie, de artisjok en de knoflook toe en meng fijn met een staafmixer. 
  4. Verwarm weer goed door, maar laat het niet koken, dan wordt het taai ! 
  5. Voeg de kaas toe en roer flink tot alles goed gemengd is. Laat nog even sudderen, maar blijf roeren. Tot slot strooi je er wat cayennepeper over
  6. Doe alles in een echte fonduepan (misschien nog te vinden in oma’s keuken?) of in een ovenvaste schaal en houd warm op een warmhoudplaatje of theelichtje.
  7. Doop er stukjes appel, groente of brood in en schenk er gekoelde witte wijn (van Neleman of Dominio Punctum bijvoorbeeld) bij.

Porties

4

Bereidingstijd

20 min

Voorbereidingstijd

10 min

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen