Sluiten

Kleurrijke tomaten- watermeloensalade

Geniet in de zomer van deze frisse tomatensalade met watermeloen en feta. Makkelijk te maken en een feest voor het oog!

  1. Tomatensalade met watermeloen, komkommer, feta en blauwe bessen

Ingrediënten

  • 3 trostomaten
  • 175 g cherry- of wilde tomaten
  • halve avocado avocado
  • 1/4 watermeloen
  • klein stukje komkommer
  • 1/4 gele paprika
  • 1/2 rode ui
  • 50 g blauwe bessen
  • 50 g feta, zachte geitenkaas of feto (vegan)
  • 40 g gemengde jonge slablaadjes
  • wat takjes dille, munt en basilicum

Ingrediënten voor de dressing

  • 1,5 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 tl acaciahoning
  •  zout en peper

    Bereiding

    1. Snij de tomaten en de avocado in partjes of plakjes, de watermeloen en de komkommer in stukjes. 
    2. Snij de paprika en de ui in reepjes. 
    3. Snij de feta of feto in kleine stukjes. 
    4. Was en droog de sla, doe in een schaal en schik de andere ingrediënten erop.
    5. Hak of scheur de kruiden kleiner. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar. 
    6. Sprenkel vlak voor het serveren de dressing over de salade en maak af met de verse kruiden.

    Porties

    4

    Bereidingstijd

    10 min

    Voorbereidingstijd

    10 min

    Totale tijd

    20 min

    Winkelmand

    Je winkelmand is leeg.

    Bestellen