Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Melk
Yoghurt
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Salade met asperges, aardbeien en halloumi

Geniet van deze lentesalade met groene asperges, sappige aardbeien en halloumi.

  1. salade asperges halloumi

Ingrediënten

  • 50 g gemengde jonge slablaadjes
  • 1 kwart venkelknol
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 klein bosje groene asperges (250 g)
  • 1/2 avocado
  • 125 g aardbeien
  • 2 takjes dille
  • 2 takjes munt
  • olijfolie
  • 1 tl bloemenhoning
  • 70 g halloumi (Vallee Verte)
  • peper en zout naar smaak

Porties

2 porties

Bereidingstijd

25 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

25 minuten

Bereiding

  1. Was en droog de sla. 
  2. Schaaf de venkel heel dun en meng met 1 tl citroensap.
  3. Snijd de houtige uiteinden van de asperges en grill ze in een grillpan tot ze beetgaar zijn. Of blancheer ze even, maar laat ze knapperig. 
  4. Doe alles in een mooie schaal en schep even door elkaar. 
  5. Haal de kroontjes van de aardbeien en snijd de helft daarvan doormidden. Verdeel ze die halve aardbeien over de salade.
  6. Doe de andere helft van de aardbeien in een mengbeker en doe er de rest van het citroensap, de fijngesneden dille en de olijfolie bij. Zet de staafmixer erin en pureer tot een lobbige dressing.
  7. Snijd de halloumi in plakjes en verhit de grillpan opnieuw tot heet. Grill de plakjes halloumi tot ze bruine grillstreepjes hebben.
  8. Verdeel alles over de salade en sprenkel de dressing erover. 
  9. Strooi de muntblaadjes en eventueel nog wat dille erover. Maal er wat peper en grof zeezout over.
  10. Pluk nog wat eetbare bloemetjes zoals madeliefjes of viooltjes en leg die erop voor nog meer voorjaar op je bord!

Porties

2 porties

Bereidingstijd

25 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

25 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen