Sluiten

Fonio pilav met lentegroenten

Het voorjaar is echt een heerlijk seizoen! Hoe langer de dagen worden, hoe meer energie ik krijg. Er ontkiemt van alles in mijn eetbare-bloementuintje en ik krijg zin in het klaarmaken van vrolijke gerechten met voorjaarsgroenten zoals deze heerlijke Fonio met gegrilde biologische halloumi van Nederlandse bodem!

  1. Fonio pilav met lentegroenten
  • 250 g fonio
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g groene asperges
  • 100 g doperwten
  • 100 peultjes
  • liter groentebouillon
  • 1 bosje radijsjes
  • 2 el olie
  • 3 takjes tijm
  • 2 tl gedroogde dragon
  • 140 g halloumi

1. Kook de fonio volgens de aanwijzingen op het pak gaar in de bouillon, laat uitdampen en roer met een vork lekker fluffy.

2. Snij het houtige gedeelte van de asperges en snij ze doormidden of in 3 stukjes. Maak de peultjes schoon. Kook of blancheer alle groene groenten beetgaar. Laat uitlekken.

3. Snij de radijsjes in partjes of dikke plakjes.

4. Hak de ui en knoflook fijn. Verhit olie in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook glazig. Doe de radijsjes erbij en bak ze even mee. Voeg de kruiden toe en laat ze een paar minuten hun smaak afgeven.

5. Voeg de fonio toe en warm, al omscheppend, even mee.

6. Voeg daarna alle groene groente toe.

7. Houd warm en verwarm een grillpan tot heet. Snij de halloumi in plakjes, gril ze tot ze van de pan loslaten en versier er je pilav mee.

8. Maak af met eetbare viooltjes uit je tuin en serveer.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

40 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen