Sluiten

Roze soep van radijsjes

Mooi hè, deze pastelkleurige soep? Je kunt hem met van alles versieren, bloemetjes, kruiden, misschien ook wat zaadjes of pitjes of een scheutje yoghurt. Lekker voorafgaand aan een omelet met lentegroenten bijvoorbeeld of met brood en smeersels.

  1. Roze soep van radijsjes

Ingrediënten

  • 1/2 bosje radijs
  • 1/4 klein potje rode bietjes (Machandel) of 1 verse rood bietje in blokjes
  • 1/2 rode ui
  • 150 g bloemkool
  • 1/2 klein blikje kokosmelk (200 ml)
  • 1/2 l bouillon (kip of groente)
  • 1/2 tl karwijzaad
  • olijfolie
  • het blad van de radijsjes
  • 4 takjes verse dille (of 2 tl gedroogde) of munt of basilicum, kan allemaal
  • eetbare bloemblaadjes uit de tuin (paardebloem, madelief, vergeet-mij-nietjes, driekleurige viooltjes)
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

  1. Was de radijsjes en het radijsblad. Snijd het blad van de radijsjes, snijd dan de radijsjes in stukken. Bewaar het blad voor de olie.
  2. Pel en snipper de ui.
  3. Maak de bloemkool schoon en snijd in kleine stukjes.
  4. Doe wat olie of boter in een pan en fruit daar zachtjes alle groente en het karwijzaad in. Als alles glazig en geurig is geworden doe je de kokosmelk en de bouillon erbij en breng je dat aan de kook. Laat een minuut of twintig rustig doorsudderen. 
  5. Pureer met een staafmixer. Proef of er nog wat zout en peper bij moet
  6. Voor de olie: Hak het blad van de radijsjes fijn en de takjes dille (of munt of basilicum) ook. Doe in een mengbeker en schenk er 100 ml olijfolie bij. Pureer tot egaal groene olie.
  7. Druppel over de soep of maak mooie sliertjes.

Porties

2 porties

Bereidingstijd

40 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

40 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen