Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Melk
Yoghurt
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Stoofpot met pastinaak en bonen

Een stoofpotje met pastinaak en witte bonen voor de koudere dagen. Lekker met granen, rijst of pasta.

  1. Stoofpot met pastinaak en bonen

Ingrediënten

750 g pastinaak

4 uien, fijngesneden

2 laurierblaadjes

400 g gekookte witte bonen (uit een pot)

150 g geraspte oude kaas

evt 3 el peterselie, fijn gehakt

2 tl tijm

peper en zout

Porties

4

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

30 minuten

  1. Boen de pastinaak schoon, schil ze eventueel en snij ze in plakjes van 1 cm dik. 
  2. Breng ui en pastinaak in een laagje water met zout en een laurierblad aan de kook. 
  3. Na 10 min. de uitgelekte bonen toevoegen en op een laag pitje nog 10 tot 15 min meestoven. 
  4. Breng op smaak met tijm, peper en zout. Strooi er kaas en peterselie over en serveer met aardappels of een graansoort.

Variatie met spekjes:

Bak 200 g spekblokjes uit en schep deze door de stoofpot.

Variatie met gemengde kiemen:

Heerlijk knapperig en fris wordt het stoofpotje met een handvol kiemen op het aller-laatst er aan toegevoegd.

Porties

4

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen