Sluiten

Appel pastinaak flapjacks vegan

Flapjacks zijn altijd een goed idee. De basis is havermout en dit keer maakte Janneke ze met pastinaak in een vegan versie. Lekker mee naar school of werk.

  1. appel-pastinaak-flapjacks

Ingrediënten

2 pastinaken, middelgroot

1 kleine winterwortel

1 grote appel

200 g havermout

75 g geraspte kokos

1 tl vanillepoeder of -essence

125 g kokosolie

100 ml agavesiroop of 100 g rietsuiker

50 ml ahornsiroop (of nog wat agavesiroop of suiker)

75 g rozijnen

1 el kaneelpoeder

1 tl kardemompoeder

1 el gebroken lijnzaad

4 el zaadjes, noten of pitten (zonne- of pompoenpitten, chia-of sesamzaad, walnoten, amandelen...kies zelf)

Benodigdheden:

  • Keukenmachine met rasp of grove handrasp
  • Mengkom
  • Rechthoekige bakvorm van ongeveer 20 x 25 cm 
  • bakpapier

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Boen de pastinaken en de wortel schoon of schil ze.

Ontdoe de appel van het klokhuis. Rasp alle drie met een grove rasp.

Doe in een mengkom. Meng er de havermout en de kokos door en het vanillepoeder. Smelt de kokosolie met de siropen of de suiker, de kaneel en de kardemom in een pannetje, meng even door en doe bij de rest. Meng de rozijnen, de zaden, pitten en/of noten erdoor en meng goed door elkaar. Proef of je het nog zoeter wil en voeg dan eventueel nog wat agavesiroop of suiker toe. Bekleed een rechthoekige bakvorm van ongeveer 20 x 25 cm met bakpapier en spatel het beslag erin, druk goed aan en bak in 25 minuten, of tot de randen goed donker goudbruin zijn gekleurd. Haal uit de oven en snijd in de vorm alvast in repen of vierkanten en laat helemaal afkoelen. 

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen