Sluiten

Vegan kiwitaart

Deze suikervrije vegan kiwitaart kun je maken met elk soort (seizoens)fruit dat je maar wilt. Wij gebruikten dubbele kiwi's, maar het kan natuurlijk even goed met de 'normale' kiwi en ander seizoensfruit dat je lekker vindt!

  1. Vegan kiwitaart

Droge ingrediënten

  • 180 g speltbloem
  • 80 g amandelmeel
  • 1 el bakpoeder (wijnsteen)
  • 1/2 tl zeezout
  • 90 ml zonnebloemolie
  • 90 ml maple siroop

Natte ingrediënten

  • 250 ml havermelk
  • 100 ml sojaroom
  • 80 ml rijststroop
  • 3 el amandelpasta
  • 1 citroen (rasp en sap)
  • snufje zeezout
  • 3 el maizena
  • fruit van het seizoen (wij gebruiken kiwi's!) + wat rijststroop en citroen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. 
  2. Meng de droge ingrediënten en maak er een mooi deeg van. 
  3. Beleg een bakvorm met het deeg en zet in de oven, tot het goudbruin kleurt.
  4. Meng de natte ingrediënten en breng al roerend aan de kook.
  5. Laat het mengsel afkoelen en iets opstijven (eventueel in de koelkast).
  6. Snijdt ondertussen de kiwi's in mooie stukjes, meng met wat citroensap en rijststroop.
  7. Giet het roommengsel op de bodem en beleg met het fruit.

Porties

1 taart

Bereidingstijd

30 minuten + 30 minuten wachttijd

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

1 uur en 5 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen