Sluiten

Vegan pruimentaart

Een heerlijke vegan taart van speltmeel, amandelen en pruimen van het seizoen die nu op z'n allerlekkerst zijn!

  1. Vegan pruimentaart

Ingrediënten voor de bodem

  • 225 g speltmeel
  • 32 g olijfolie
  • 32 g ijswater
  • snufje zout
  • 32 g ruwe rietsuiker

Ingrediënten voor de vulling

  • 3 el gemalen amandelen
  • 1 el speltmeel
  • 32 g ruwe rietsuiker
  • 3 pruimen
  • snufje kaneel

Bereidingswijze

  1. Meng eerst de olijfolie en het water. Meng de overige ingrediënten in een andere kom.
  2. Voeg het olie-watermengsel toe aan de droge ingrediënten en kneed het tot een deeg. Druk in een voorbereide springvorm of taartvorm. Verspreid met je handen zodat de hoeken gevuld zijn.
  3. Zet de taartvorm ongeveer 20 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  4. Bereid de vulling: meng in een kom de bloem, suiker, snufje kaneel en de gemalen amandelen. Was en snijd de pruimen.
  5. Haal de taartvorm uit de koelkast. Verdeel het bloem, kaneel, suiker en amandelmengsel over het deeg. Verdeel de pruimenstukjes over de bodem en bak ongeveer 40 tot 45 minuten.
  6. Besprenkel eventueel met wat amandelen.

Porties

1 taart

Bereidingstijd

45 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

55 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen