Sluiten

Stoofperen met chocoladesaus

  1. Stoofperen met chocoladesaus

750 g stoofperen

flinke scheut vlierbessensap

oerzoet of suiker naar smaak

1/2 kaneelstokje

2 kruidnagels

75 g pure chocolade

50 ml slagroom

3 el (duindoorn)siroop

2 el zonnebloempitten

  1. Stoofperen schillen, in 4 partjes snijden, klokhuis verwijderen en samen met oerzoet, vlierbessensap, kaneelstokje, kruidnagels en zoveel water dat de peren ruim onder staan, koken totdat de peren rood gekleurd zijn. Dit duurt ongeveer een uur. 
  2. Chocolade raspen. 
  3. Slagroom aan de kook brengen op een vlamverdeler. Vuur laag zetten. Chocolade lepel voor lepel door de slagroom roeren tot alles gesmolten is. 
  4. Duindoornsiroop toevoegen. 
  5. Saus in een kommetje schenken en laten afkoelen. 
  6. Zonnebloempitjes roosteren in een droge koekenpan totdat de zaden lichtbruin kleuren en heerlijk geuren. 
  7. Stoofperen op bordjes verdelen. 
  8. Chocoladesaus over en rondom de peren schenken. 
  9. Zonnebloempitjes over het nagerecht strooien.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen