Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Veldsla met rode biet, feta en grapefruit

Frisse kleurrijke salade met bietjes, feta en veldsla. Lekker bijgerechtje bij quiche bijvoorbeeld.

  1. Veldsla met rode biet, feta en grapefruit

Ingrediënten

  • 1/2 zakje veldsla
  • 2 rode bieten
  • 1 grapefruit
  • 150 g. feta
  • 2 el zonnebloempitten
  • 3 el olijfolie
  • 1 el lijnzaadolie
  • 2 tl mosterd
  • 2 tl honing

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

25 minuten

Bereiding

  1. Kook de bietjes gaar in 20 à 40 min afhankelijk van de grootte. 
  2. Indien nodig, was de veldsla en laat het uitlekken. 
  3. Snij de feta in blokjes. 
  4. Snij de grapefruit partjes in kleine stukjes. 
  5. Rooster de zonnebloempitten op laag vuur.
  6. Maak de dressing door olie, mosterd en honing te mengen met een vork of kleine garde. Schenk over in een potje en schud een aantal keer na. 
  7. Schil de bietjes, snij ze in kleine stukjes en meng door de sla, feta en grapefruit. 
  8. Sprenkel de dressing over de sla. 
  9. Strooi als laatste de geroosterde zonnebloempitten over de salade. 

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

25 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen