Sluiten

Worteltaart

Nu de dagen weer wat kouder worden kun je extra genieten van de warme smaken van kruiden en specerijen in deze herfstige worteltaart. De frisse touch van sinaasappel maakt het helemaal compleet. Trakteer je gasten of jezelf en geniet.

  1. Worteltaart

Ingrediënten voor de taart

  • 300 g geraspte wortels 
  • 100 g grof gehakte walnoten
  • 250 g tarwe fijnmeel gebuild
  • 200 kokosbloesemsuiker
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl rasp van sinaasappelschil
  • 2 tl vanillesuiker
  • 2 tl koekkruiden + snufje nootmuskaat en zout

Ingrediënten roomlaag

  • 400 g slagroom
  • 160 g volle kwark
  • 120 g suiker
  • 20 ml sinaasappel- of citroensap

Benodigdheden

  • springvorm met een diameter van +/- 20 cm
  • rasp
  • garde
  • mixer

Bereiding

  1. Schil en rasp de wortels en hak de walnoten grof.
  2. Meng met een garde de zonnebloemolie, de eieren, het sinaasappelrasp en de vanillesuiker door elkaar.
  3. Voeg de kokosbloesemsuiker toe en schep daarna het tarwe fijnmeel, het bakpoeder, de koekkruiden en een snufje nootmuskaat en zout er door.
  4. Schep vervolgens de geraspte wortels en de walnoten er voorzichtig doorheen zodat het een luchtig beslag blijft.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C.
  6. Vet de springvorm in en schep 1/3 van het beslag in de springvorm. Zet het in de oven.
  7. Haal de eerste taartbodem er na +/- 20 minuten uit en laat afkoelen. Vervolgens bak je nog twee bodems en laat je ze afkoelen.
  8. Maak in de tussentijd de room laag. Klop de slagroom en de suiker bijna stijf. Voeg daarna beetje bij beetje de kwark en het sinaasappel- of citroensap toe en klop het geheel in een minuut stijf.
  9. Leg een taartbodem op een bord en smeer er een dikke laag room op. Herhaal deze stap twee keer. Stapel op elkaar en zet in koelkast om op te stijven. Verdeel de room over de hele taart en strijk mooi glad.
  10. Decoreer de taart met gehakte walnoten en sinaasappelrasp.

Tip: Gebruik de room pas als de taartbodems helemaal afgekoeld zijn, anders gaat de roomlaag smelten.

Porties

10 porties

Bereidingstijd

2 uur

Voorbereidingstijd

25 minuten

Totale tijd

2 uur en 25 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen