Sluiten

Chocolade-kersentrifle

Prachtig nagerecht bij een feestelijke maaltijd. Het friszoete van de kersen combineert mooi bij de romige mascarpone en de crunchy koekjes.

  1. Chocolade-kersentrifle

Ingrediënten

  • 700 g kersen in pot
  • 200 g mascarpone
  • 400 ml slagroom
  • 4 el honing
  • 2 el arrowroot
  • 300 g volgranen speculoosjes Corn Crake
  • 50 g pure chocolade


Benodigdheden

  • zeef
  • mixer
  • rasp
  • hoge schaal

Bereiding

  1. Zeef de kersen en laat boven een kom uitlekken.
  2. Zet een pan op het vuur en kook het kersensap 15 minuten in en laat iets afkoelen.
  3. Klop in de tussentijd de mascarpone met een mixer los in een kom.
  4. Klop in een andere kom de slagroom met de honing stijf.
  5. Meng de mascarpone en de slagroom door elkaar.
  6. Maak een dun papje van arrowroot met 2 el afgekoeld kersensap en meng dit door de rest van het sap.
  7. Verwarm het sap nog even en voeg de kersen toe. Laat het geheel afkoelen.
  8. Verkruimel de speculoosjes in grove stukken.
  9. Begin op de bodem van een hoge schaal met een laag koekjes.
  10. Bedek de koekjes met de kersen en het sap.
  11. Breng vervolgens een dikke laag van het mascarpone-slagroommengsel aan.
  12. Rasp wat pure chocolade over de derde laag.
  13. Herhaal stap 9 t/m 12 nog twee keer.
  14. Garneer de trifle met een handvol verkruimelde speculoosjes en geraspte chocolade. Zet ‘m even in de koelkast om op te stijven.

Porties

6 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

25 minuten

Totale tijd

45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen