Zuurkoolstamppot met ui en appel

Een frisse zuurkoolstamppot door de stukjes appel. Vervang de spekjes door tofu en je hebt een vegetarische en vegan variant. Heerlijk na een koude boswandeling. 

  1. Zuurkoolstamppot met ui en appel

Ingrediënten

  • 750 g kruimige aardappelen
  • 250 g zuurkool 
  • 2 grote uien 
  • 100 g spekblokjes of gerookte tofu  
  • 1 appel 
  • 1 tl karwijzaad 
  • 100 ml haver of soja cuisine 
  • 1 tl olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Porties

4

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

30 minuten

Bereiding

2. Schil de aardappelen en kook ze gaar.

2. Bak in de tussentijd de spekblokjes uit of bak de gerookte tofu in een beetje olijfolie.

3. Schil de uien en snij ze in stukjes. Fruit de uien aan in een pan. 

4. Meng de zuurkool bij de uien en verwarm voor ongeveer 10 minuten.

5. Snijd de appel in kleine stukjes. 

6. Giet de aardappelen af, stamp tot puree met de room en meng door de zuurkool.
7. Voeg naar smaak peper en zout toe. 

8. Meng als laatste de appel door de puree en serveer. 


Porties

4

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen