Sluiten

Gestoofde zuurkool met abrikozen

Eenpansmaaltijd met zuurkool en appel voor de frissere dagen. Een kleine salade erbij en je hebt een mooi maaltje.

  1. Gestoofde zuurkool met abrikozen

1 pak zuurkool

1 kleine pompoen

2 handjes rozijnen

12 abrikozen of 1 grote appel

(vegetarische) worst of kaas

evt. gebakken ui en knoflook

  1. Knijp veel vocht uit de zuurkool en verspreid het in een hapjespan of wok. 
  2. Verspreid de in blokjes gesneden pompoen eroverheen (de oranje soort hoeft niet geschild te worden). Eventueel een laagje ui en knoflook erover.
  3.  Doe er ter versiering abrikozen, appelschijfjes, worst en/of kaas over en laat het ongeveer 20 min stoven. 
  4. Tip: heerlijk geserveerd met een salade. Dit gerecht is goed van tevoren klaar te maken. 
  5. Voeg dan wel de appel op het laatste moment toe om te voorkomen dat het bruin wordt.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen