Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Maissoep. Weerspiegeling van de zon

De vroege herfst vraagt om gerechten met maïs. Deze soep heeft de kleur van de gouden herfstzon. 

Je kunt er ook nog wat stukjes rode paprika in strooien. 

  1. Maissoep. Weerspiegeling van de zon

Ingrediënten

  • 2 maïskolven
  • 1 ui
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • 1/2 tl gemalen komijnzaad
  • 3 takjes verse peterselie
  • zeezout naar smaak
  • 5 dl water
  • 1 el crème fraîche of haver-of sojacuisine

Porties

4 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

35 minuten

Blad van de maïskolven halen. Water aan de kook brengen, maïskolven met draden toevoegen en 20 minuten laten koken. Kolven uit het kookvocht scheppen en laten afkoelen. Draden verwijderen. Met een puntig mesje 1 rij korrels (overlangs) van de kolf peuteren. De andere korrels met uw duim van de kolf drukken. Uien schillen. Onder- en bovenkantje wegsnijden. Ui op een weggesneden kant neer zetten en halveren. Beide helften plat op de snijplank leggen en met de lijnen van de ui mee in nog eens 4 partjes snijden. Uirokken van elkaar duwen en fruiten in olie op een laag vuur totdat de ui glazig is. Peterselie fijn hakken. De dunne takjes zijn ook lekker. Maïskorrels, ui, kruiden en crème fraîche toevoegen aan het kookvocht.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

35 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen