Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Maïssoep

De vroege herfst de ideale tijd voor een pannetje soep. Deze heeft de gouden kleur van de herfstzon gevangen. Lekker met brood of als voorgerecht.

  1. Maïssoep

Ingrediënten

  • 15 g boter (of 1e el olie)
  • 1 ui, fijngesneden (of geraspt)
  • 2 grote maïskolven, de korrels eraf geraspt (met een puntig mesje 1 rij overlangs lospeuteren, alle volgende met uw duim eraf drukken)
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 6 dl water
  • 1-2 el biologische maïzena
  • 1 tl zout
  • 2-3 tl selderijblad (of peterselie), fijngehakt
  • evt 1 el room

Porties

4 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

35 minuten

Bereiding

  1. De ui met de boter verwarmen. 
  2. Maïs en specerijen toevoegen en alles een paar minuten smoren (maar laat niet verkleuren!) 
  3. Maïzena door het water kloppen en dit bij het maïsmengsel voegen. 
  4. Alles aan de kook brengen. De soep 5-10 min zachtjes laten koken. 
  5. Zout toevoegen (en voor de kleur eventueel een klein stukje rode paprika, fijngesneden). 
  6. Op smaak brengen met de verse kruiden en evt wat room.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

35 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen