Sluiten

Maïssoep

  1. Maïssoep

(Voor een goudgele, lichte zomersoep, ca 1 liter

15 g boter (of 1e el olie)

1 ui, fijngesneden (of geraspt)

2 grote maïskolven, de korrels eraf geraspt (met een puntig mesje 1 rij overlangs lospeuteren, alle volgende met uw duim eraf drukken)

1 tl gemalen koriander

1/2 tl gemalen komijn

6 dl water

1-2 el biologische maïzena

1 tl zout

2-3 tl selderijblad (of peterselie), fijngehakt

evt 1 el room

De ui met de boter verwarmen. Maïs en specerijen toevoegen en alles een paar minuten smoren (maar laat niet verkleuren!) Maïzena door het water kloppen en dit bij het maïsmengsel voegen. Alles aan de kook brengen. De soep 5-10 min zachtjes laten koken. Zout toevoegen (en voor de kleur eventueel een klein stukje rode paprika, fijngesneden. 

Op smaak brengen met de verse kruiden en evt wat room.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen