Sluiten

Kruidkoek met banaan

voor 1 koek

2 rijpe bananen, geprakt

250 g bloem

1 tl bakpoeder

90 g basterdsuiker

125 g stroop

3 el honing

2 eieren

125 g slagroom

125 g boter, op kamertemperatuur

1 1/2 tl gemberpoeder

1 tl kaneel

snufje piment

snufje kruidnagelpoeder

snufje nootmuskaat

snufje zout

broodblik van 22 cm lang

Oven voorverwarmen op 180 graden.

Het bakblik bestrooien met wat bloem en het overtollige meel eruit schudden.

De bloem zeven met bakpoeder, zout, gember, kaneel, piment, kruidnagel en nootmuskaat. Met de mixer boter, basterdsuiker, stroop en honing tot een glad mengsel kloppen. De eieren een voor een erdoor kloppen. Slagroom en geprakte bananen toevoegen en alles goed mengen. De droge ingrediënten er nu snel door kloppen. Het deeg in het blik scheppen en dit in het midden van de oven plaatsen. De koek 55-60 min bakken, tot een prikker die u erin steekt er schoon uitkomt.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen