voor 1 koek
2 rijpe bananen, geprakt
250 g bloem
1 tl bakpoeder
90 g basterdsuiker
125 g stroop
3 el honing
2 eieren
125 g slagroom
125 g boter, op kamertemperatuur
1 1/2 tl gemberpoeder
1 tl kaneel
snufje piment
snufje kruidnagelpoeder
snufje nootmuskaat
snufje zout
broodblik van 22 cm lang
-
-
-
-
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Het bakblik bestrooien met wat bloem en het overtollige meel eruit schudden.
De bloem zeven met bakpoeder, zout, gember, kaneel, piment, kruidnagel en nootmuskaat. Met de mixer boter, basterdsuiker, stroop en honing tot een glad mengsel kloppen. De eieren een voor een erdoor kloppen. Slagroom en geprakte bananen toevoegen en alles goed mengen. De droge ingrediënten er nu snel door kloppen. Het deeg in het blik scheppen en dit in het midden van de oven plaatsen. De koek 55-60 min bakken, tot een prikker die u erin steekt er schoon uitkomt.