Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Kruidkoek met banaan

  1. Kruidkoek met banaan

voor 1 koek

2 rijpe bananen, geprakt

250 g bloem

1 tl bakpoeder

90 g basterdsuiker

125 g stroop

3 el honing

2 eieren

125 g slagroom

125 g boter, op kamertemperatuur

1 1/2 tl gemberpoeder

1 tl kaneel

snufje piment

snufje kruidnagelpoeder

snufje nootmuskaat

snufje zout

broodblik van 22 cm lang

Verder nodig

Cake- ofbroodvorm van 22 cm lang

Mixer om te kloppen.

Porties

1 grote koek

Bereidingstijd

oventijd 55-60 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

1 uur en 10 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bestrooi de bakvorm met wat bloem, schud het overtollige meel eruit.
  3. Zeef de bloem samen met bakpoeder, zout, gember, kaneel, piment, kruidnagel en nootmuskaat in een kom. 
  4. Klop met een mixer de boter, basterdsuiker, stroop en honing tot een glad mengsel.
  5. Klop de eieren een voor een erdoor.
  6. Voeg de slagroom en geprakte bananen toe en meng alles goed door elkaar.
  7. Klop daarna snel en luchtig de droge ingrediënten erdoor.  
  8. Schep het deeg in het blik en zet het in het midden van de oven.
  9. Laat de koek 55-60 min bakken, tot een prikker die u erin steekt er schoon uitkomt.

Porties

1 grote koek

Bereidingstijd

oventijd 55-60 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

1 uur en 10 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen