Sluiten

Appelschijfjes uit de oven

Appelschijfjes uit de oven met kaneel, gember, walnoten en slagroom. Met biologische appels het allerlekkerst! 

  1. Appelschijfjes uit de oven

Ingrediënten

  • 400 g appels
  • sap van 1/2 citroen 
  • 30 g suiker 
  • een handje havervlokken 
  • 1/2 tl kaneelpoeder 
  • 1/2 tl gemberpoeder 
  • 3 el pijnboompitten of stukjes walnoot 
  • 30 g boter 
  • 1/2 dl slagroom 
  • 1 tl suiker 
  • snufje kaneel

Bereiding

  1. Schil het fruit, verwijder het klokhuis en snijd elke appel in 8 schijfjes. 
  2. Leg de schijfjes dakpansgewijs in een ondiepe ovenschaal en besprenkel met citroensap. 
  3. Strooi er een mengsel van kaneel, gember, havervlokken, suiker en pijnboompitten of nootjes over. 
  4. Verdeel de boter in ‘vlokken’ erover. 
  5. Zet 20 min in het midden van de voorverwarmde oven op 200°C. Serveer lauwwarm. 
  6. Klop slagroom met suiker en kaneel en serveer deze er in een schaaltje bij.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen