Sluiten

Gegratineerde appelschijfjes

  1. Gegratineerde appelschijfjes

400 g appels 

1/2 citroen 

30 g suiker 

1/2 tl kaneelpoeder 

1/2 tl gemberpoeder 

1 el pijnboompitten 

25 g boter 

75 ml slagroom 

snufje kaneel

Schil het fruit, verwijder het klokhuis en snijd elke appel in 8 schijfjes. Leg de schijfjes dakpansgewijs in een ondiepe ovenschaal en besprenkel met citroensap. Strooi er een mengsel van kaneel, gember, suiker en pijnboompitten over. Verdeel dan de boter in ‘vlokken’ erover. Zet ongeveer 20 min in het midden van de voorverwarmde oven op 200°C. Serveer lauwwarm. Klop slagroom met suiker en kaneel en serveer deze er royaal in een schaaltje naast.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen