Sluiten

Pruimentaart

Een heerlijk seizoenstaartje met pruimen. Leuk en makkelijk om zelf te maken en altijd een succes. Geniet ervan!

  1. Pruimentaart

Ingrediënten

  • 300 g pruimen 
  • 150 g zelfrijzend bakmeel 
  • 1 ei 
  • 75 g suiker 
  • 75 g boter 
  • evt. een scheutje melk

Benodigdheden

  • vlaaivorm of springvorm
  • evt. een deegroller

Bereiding

  1. Maak een zandtaartdeeg van de boter, het zelfrijzend bakmeel, de suiker, de eieren en evt. melk. 
  2. Maak een grote plak van het deeg (evt. met de deegroller) en beleg een ingevette vlaaivorm of springvorm met het deeg. 
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C. 
  4. Was, halveer en ontpit de pruimen en leg ze op het deeg. 
  5. Strooi er eventueel nog een beetje suiker over. 
  6. Bak de taart in het midden van de oven in ca. een half uur klaar.

Porties

10 porties

Bereidingstijd

60 minuten

Voorbereidingstijd

30 minuten

Totale tijd

1 uur en 30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen