Sluiten

Perziktaart

  1. Perziktaart

Voor het deeg:

150 g gebuild meel of bloem

80 g zachte boter

1 ei

1 1/2 tl wijnsteenbakpoeder

1 el oerzoet of suiker

snufje zeezout

lage ronde bakvorm van ongeveer 15 cm doorsnede


Voor de vulling:

6 perziken

3 el abrikozenjam

een paar blaadjes verse munt

  1. Meel, wijnsteenbakpoeder en zout mengen in een kom. 
  2. Boter, eieren en oerzoet toevoegen, samen tot een deeg kneden en een uur in de koelkast laten rusten. 
  3. Perziken halveren en de pit verwijderen. 
  4. Munt fijn hakken en mengen met de jam.
  5.  Bakvorm invetten met boter en met meel bestuiven. 2/3 van het deeg uitrollen en hiermee de vorm bekleden. Oven voorverwarmen op 200 °C. 
  6. Perziken met de bolle kant naar boven op de taartbodem leggen. 
  7. Jam over en tussen de perziken verdelen. 
  8. Overgebleven deeg uitrollen en in reepjes snijden.
  9.  Taart kruislings met deeg afdekken en in ongeveer 45 min goudbruin bakken.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen