Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
Rijst
kefir
thee
Sluiten

Perziktaart

Deze perzik taart komt als geroepen nu de wilde perziken in het seizoen zijn, maar ook met nectarines of abrikozen is dit erg lekker.

  1. Perziktaart

Voor het deeg:

  • 300 g gebuild meel of bloem
  • 160 g zachte boter
  • 2 eieren
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • 2 el oerzoet of suiker
  • snufje zeezout
  • lage ronde bakvorm van ongeveer 15 cm doorsnede

Voor de vulling:

  • 6 perziken
  • 3 el abrikozenjam
  • een paar blaadjes verse munt

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Bereiding

  1. Meng het meel, het wijnsteenbakpoeder en het zout in een kom.
  2. Boter, eieren en oerzoet toevoegen, samen tot een deeg kneden en een uur in de koelkast laten rusten.
  3. Halveer de nectarines en verwijder de pit.
  4. Hak de munt fijn en meng het met de abrikozenjam
  5. Vet de bakvorm in met boter en bestuif met wat meel.
  6. Dan 2/3 van het deeg uitrollen en hiermee de vorm bekleden.
  7. Oven voorverwarmen op 200 °C.
  8. Leg de nectarines met de bolle kant naar boven op de taartbodem leggen.
  9. Verdeel de jam over en tussen de nectarines.
  10. Bij overgebleven deeg: extra deeg uitrollen en in reepjes snijden.
  11. Taart kruislings met deeg afdekken en in ongeveer 45 min goudbruin bakken.

Lekker met een bolletje vanille-ijs of een lepel crème fraiche! 

    Porties

    -

    Bereidingstijd

    -

    Voorbereidingstijd

    -

    Totale tijd

    -

    Winkelmand

    Je winkelmand is leeg.

    Bestellen