Sluiten

Pruimencake

Een ouderwets lekkere pruimentaart met eenvoudige ingrediënten. Gewoon lekker dus. In het romige beslag leg je de gehalveerde pruimen, waardoor de kleur extra mooi uitkomt. Je kunt een stukje serveren met een dot halfgeslagen room of crème fraiche ,

  1. Pruimencake

Voor een bakvorm van 26 cm doorsnede

150 g suiker

115 g boter (zacht)

140 g bloem

1 tl bakpoeder

2 eieren

snufje zout

12 pruimen

1 tl kaneel

1-2 el basterd- pf poedersuiker

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 
  2. Klop de boter met de suiker luchtig op. Zeef de bloem met het bakpoeder en voeg toe aan het boter-suikermengsel.
  3. Klop de eieren en het zout erdoor.Giet het beslag in de ingevette vorm (26 cm Ø). 
  4. Halveer en ontpit de pruimen en leg ze met het snijvlak naar boven in het beslag.
  5. Bestrooi met de kaneel en de suiker en zet 40-50 minuten in de oven op het laagste rooster.Lekker met een toef half geslagen room of crème fraîche.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen