Sluiten

Pruimencake

Een ouderwets lekkere pruimentaart met eenvoudige ingrediënten. Gewoon lekker dus. In het romige beslag leg je de gehalveerde pruimen, waardoor de kleur extra mooi uitkomt. Je kunt een stukje serveren met een dot halfgeslagen room of crème fraiche.

  1. Pruimencake

Ingrediënten

  • 150 g suiker
  • 115 g boter (zacht)
  • 140 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 12 pruimen
  • 1 tl kaneel
  • 1-2 el basterd- of poedersuiker

Benodigdheden

  • Bakvorm 26cm Ø doorsnede

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 
  2. Klop de boter met de suiker luchtig op. Zeef de bloem met het bakpoeder en voeg toe aan het boter-suikermengsel.
  3. Klop de eieren en het zout erdoor. Giet het beslag in de ingevette vorm (26 cm Ø). 
  4. Halveer en ontpit de pruimen en leg ze met het snijvlak naar boven in het beslag.
  5. Bestrooi met de kaneel en de suiker en zet 40-50 minuten in de oven op het laagste rooster. 

Lekker met een toef slagroom of crème fraîche.

Porties

1 taart

Bereidingstijd

50 minuten oventijd

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

1 uur

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen