Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
olijfolie
tomaten
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Citroentaart

Een taart voor echte zoetzuur liefhebbers. Deze taart maak je helemaal zelf: van het deeg tot de garnering.

  1. Citroentaart

Ingrediënten

Deeg

  • 250 g bloem 
  • 125 g boter 
  • snufje zout 
  • 1 eidooier 
  • 2 el water

Vulling

  • geraspte schil en sap van 3 citroenen
  • 75 g suiker
  • 2 eieren en een eiwit
  • 75 ml (slag)room
  • 100 g gemalen amandelen
  • kaneel


Garnering

  • 2 citroenen in dunne schijfjes gesneden
  • 125 g suiker

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Bereiding

Taart

  1. Verwarm de oven voor op 190ºC.
  2. Kneed van de bloem, boter, water, eidooier en zout een deeg en leg dat 30 minuten in de koelkast.
  3. Meng het citroensap, de geraspte citroenschil, suiker, 2 eieren en het eiwit in een kom.
  4. Voeg de room, amandelen en kaneel toe en kluts het mengsel mooi glad en romig.
  5. Rol van het deeg een grote plak en bekleed er een ingevette taartvorm mee (25 cm doorsnede).
  6. Prik met een vork hier en daar gaatjes in het deeg en giet dan de citroenvulling erin.
  7. Bak de taart in ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven.
  8. Laat de taart afkoelen.

Garnering

  1. Verwarm de schijfjes citroen 10 min in een pannetje water tot ze ‘gaar’ zijn.
  2. Giet 70 ml kookvocht in een pan en giet het overige water af.
  3. Los 125 g suiker op in het kookvocht.
  4. Breng het kookvocht-suikermengsel weer aan de kook en doe er de citroenschijfjes in.
  5. Garneer de taart met dit mengsel. Leg de schijfjes mooi plat op de taart en giet de suikersiroop erover.
  6. Laat het afkoelen voor het op te dienen.

Tip: Deze taart is ook heel goed te maken met schilletjes en sap van sinaasappelen of andere citrusvruchten in plaats van citroenen. Neem dan wel wat minder suiker voor in het kookvocht.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen