Sluiten

Luuks glutenvrije kwarktaart met blauwe bessen

Deze heerlijke kwarktaart is glutenvrij en ook nog eens gezoet zonder suiker. Rijststroop en de zoetigheid van de blauwe bessen geven genoeg zoetigheid. Je kunt natuurlijk variëren met het fruit zoals bijvoorbeeld kersen, aardbeien of frambozen. Of een fruit mix.

  1. Luuks glutenvrije kwarktaart met blauwe bessen

Voor de bodem:

  • 100 g boekweitvlokken
  • 4 el kokosolie
  • 3 el rijststroop

Voor de vulling:

  • 500 ml volle kwark
  • 5 bio gelatineblaadjes
  • 200 g blauwe bessen

Voor de topping:

  • 2 bio gelatineblaadjes
  • 125 g blauwe bessen
  • 50 g gepureerde blauwe bessen
  • verse munt

Bereiding

  1. Boekweitvlokken, kokosolie en rijststroop mengen. Druk plat in taartvorm. Zet weg in koelkast voor 10 minuten.
  2. Week gelatine 5 min in koud water. Knijp uit en verwarm 5 velletjes op laag vuur in een steelpan. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  3. Was 200 g blauwe bessen en pureer in de keukenmachine.
  4. Roer ze met de kwark en gelatine tot een egaal mengsel.
  5. Verwarm de steelpan opnieuw met de 2 velletjes gelatine
  6. en de 50 gr blauwe bessenpuree. Meng totdat de gelatine
  7. volledig is opgenomen. Nu heb je bessengelei.
  8. Verdeel kwarkmengsel over de bodem en daarop deblauwe bessengelei.
  9. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.
  10. Decoreer de taart met 125 g blauwe bessen en munt.

TIP: De taart vegan maken? Vervang de kwark door kokosyoghurt en de gelatineblaadjes door arrowroot of agar agar.

Dit is een recept van food- en lifestyleblogger Luuk van Luuk's Kitchen. Hij vindt het belangrijk vanwege zijn chronische reuma om gezond, puur en eerlijk te eten. Hij is groot voorstander van suikervrij eten en hij eet glutenarm. Snoept hij dan nooit? Jawel, maar dan het liefst een gezond(er) alternatief.

Porties

12 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

60 minuten

Totale tijd

1 uur 20 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen