Sluiten

Clementinetaart

Zacht, smeuïg, verfijnd van smaak, deze cake/taart is een cadeautje op tafel. Leuk ook om samen te maken en te serveren tijdens Sint Maarten.

  1. Clementinetaart
  2. Clementinetaart
  1.  
  2.  

Ingrediënten

  • 200 gram gezouten roomboter koud en in blokjes + extra voor invetten springvorm
  • 380 gram suiker
  • 4 clementines rasp & sap
  • 1 citroen rasp & sap
  • 245 gram amandelmeel
  • 5 eieren
  • 135 gram bloem
  • snufje zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voorop 180 °C. Vet je springvorm (26 cm) in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Vet dat bakpapier ook een beetje in.
  2. Klop de boter met 300 gram suiker en de sinaasappelrasp en citroenrasp op een lage snelheid door elkaar in je keukenmachine. 
  3. Voeg dan 1 voor 1 de losgeklopte eieren toe. Stop tussendoor telkens even je machine en schraap het beslag van de zijkanten naar beneden om het beter te laten mengen. Beetje kliederklusje, maar gewoon even doen.
  4. Voeg het amandelmeel toe, samen met bloem en zout. Meng alles goed. Kieper het beslag in je springvorm en strijk de bovenkant glad.
  5. Schuif de taart in het midden van je voorverwarmde oven en bak hem in 45 minuten gaar. Haal de taart uit de oven en zet even op een onderzetter om af te laten koelen. Haal hem pas uit de vorm zodra hij goed afgekoeld is.
  6. Snij ondertussen de clementines in mooie plakjes en verdeel deze mooi over de taart.
  7. Breng de rest van de suiker (80 gram) samen met 120 ml van het sap in een steelpannetje al roerend aan de kook.
  8. Haal de siroop, zodra deze kookt, van het vuur en giet het over de taart. Enjoy!

Tip: in plaats van clementines kun je ook sinaasappels, bloedsinaasappels of andere citrusvruchten gebruiken.

Porties

1 taart

Bereidingstijd

45 minuten oventijd

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

1 uur

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen