Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Pasta ovenschotel met spruitjes, snijbonen en notentopping

Lekker vegan schoteltje met spruitjes, snijbonen en pasta in een romige saus, afgemaakt met een crunchy topping. 

  1. pasta ovenschotel met spruitjes

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 400 g spruitjes, schoongemaakt
  • 400 g snijbonen in 2 cm grote stukken gesneden
  • 200 g pasta zoals penne of fusilli
  • 150 g gehakte gemengde noten
  • 50 g oud broodkruim of paneermeel
  • 200 ml passata
  • 1 el bouillonpoeder 
  • 200 ml amandelcuisine
  • 1 el tijmblaadjes
  • zout en peper naar smaak
  • Handje verse basilicum

Porties

4

Bereidingstijd

45 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in met olijfolie.
  2. Stoom de spruitjes beetgaar in ongeveer 7 minuten en de snijboonstukjes in 10 minuten
  3. Kook de penne beetgaar. 
  4. Hak de noten fijn en meng het met het broodkruim of het paneermeel en de rest van de olijfolie.
  5. Meng de passata met het bouillonpoeder, de amandelcuisine en de tijmblaadjes en meng het met de spruiten, snijbonen en pasta. 
  6. Schep dit mengsel in een ingevette ovenschaal.
  7. Strooi er het broodkruim-notenmengsel overheen.
  8. Laat de schotel ongeveer 20 minuten goed heet en goudbruin worden  in de voorverwarmde oven. Serveer met wat verse basilicumblaadjes.

Lekker met een salade van dun geschaafde rode kool en sinaasappel met zwarte olijven bijvoorbeeld.

Porties

4

Bereidingstijd

45 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen